Szőnyegtisztítás Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár és Fertőd




SZŐNYEGTISZTÍTÁS


Mindenhol található szőnyeg a lakásban, a házakban annál is több. A nappaliban, a hálóban, az előszobában, de még a fürdőszoba padlóján is. A szőnyeg gondoskodik többek között a megfelelő komfortérzetünkről, kölcsönöz a lakórésznek otthonosabb hangulatot. Azonban a szőnyegeink vannak a legextrémebb igénybevételnek kitéve. Ahogy teljes testsúlyunkkal tapossuk a port és a hétköznapi szennyeződéseket, úgy kopik, fakul és keményedik ki szőnyegünk. Ilyenkor a legtöbben belelapoznak a házipraktikák bibliájába, és fáradtságos munkával megpróbálják saját szakállra a szőnyegtisztítás mesterséget, legjobb tudásuk szerint gyakorolni. Kárpittisztítóként sok ilyen esethez hívtak már...

A gyerekek, a kutya, a macska és még ezernyi behatás a padlón elterülő szőnyegre. Akármennyire is próbáljuk védeni szőnyegeinket az elhasználódástól, ezek a kárpitok erre lettek kitalálva. Ellenálnak hosszú ideig a szennyeződéseknek, bár ez nagymértékben függ az anyagtól és nem utolsó sorban a szőnyeg színétől, mennyit "bocsájt" meg nekünk. Egy foltocska a jobb szegélynél és máris a kanapé alá forgatjuk, csak ne lássuk. Egy ügyetlen pillanatban leborul a hamutál, kiborul a kóla a dohányzóasztalon, majd lefolyik a szőnyegre mire beérnénk a papírtörlővel felitatni. A dohányzóasztal ettől a pillanattól, 20 centivel jobbra eltolva takarja el a kóla maradványait. A nappali így soha nem lesz unalmas, mindig más lesz ez elrendezése. Na de meddig takargathatjuk a foltokat, húzhatjuk a szőnyegtisztítást ipari kárpittisztító géppel? Ameddig van bútor, ami a foltokat eltakarja? 

Egyszer eljön a napja, amikor a szőnyeg a padlón, ami egykoron az otthonosság érzését kölcsönözte nappalinknak, a gyerekszobának vagy bármelyik lakrésznek, már csak egy darab koszos fecni a padlón. Inkább takargatná vagy inkább megszabadulna tőle az ember, nemhogy vendégeket fogadjon, és azt nézze, amint a vendégek feszélyezve próbálják nem észre venni a szőnyeg állapotát. Az egykoron, a nappali padlóján kényelmesen elterülő komfortkárpitunk már nem bocsájt meg nekünk soha többé semmit, inkább megbosszulja az ellene elkövetett merényleteket, ahogy ott virít foltosan elterülve. Esetleg még egy sikertelen szőnyegtisztítás története is kirajzolódik az elhalványított, de duplájára nőtt pacáknak. Jobb esetben még egy formát is kiolvashatunk valamelyikből, ezzel talán még a feszélyezett hangulatot megpróbálhatnánk kicsit oldani. Noha valószínű, hogy kevés sikerrel. A legtöbben ilyenkor már az új szőnyeg vásárlásán gondolkodnak. De van más megoldás is, mielőtt feleslegesen új szőnyeget kellene vásárolni. 

♻  ECO CLEAN GYŐR - A SZŐNYEGTISZTÍTÁS  MÓDJA                                                                                  



Szőnyegtisztítás extrakciós eljárással
A szőnyegtisztításnak is többféle módja létezik. Az extrakciós, vizes szőnyegtisztítás az ügyfeleknek a legkényelmesebb megoldás, mert ezt otthonában elvégzik a szakemberek. A szőnyegmosás technológia már kicsit komplikáltabb eljárás. Ilyenkor elszállítják a szőnyeget, majd alaposan átmossák ezután több napra is szükség lehet a szőnyeg megfelelő szárítására. Ez általában  több napot is igénybe vesz, sok esetben extra költségekkel is járhat. Mindamellett napokra csupasz lesz a nappali padlója. Nos, ez a két legelterjedtebb szőnyegtisztítási eljárás közül érdemes választanunk, illetve a választásban meghatározó lehet a szőnyeg anyaga és állapota is. Vannak szőnyegek, melyeket érdemesebb, kíméletesebb a szőnyegmosás eljárással tisztítani. Erre a szakemberek általában felhívják az ügyfelek figyelmét, amennyiben ez szükséges. Azonban a legtöbb szőnyeg tisztítható helyben, ezáltal megkímélhetjük magunkat a szállítás kellemetlenségeitől. 

♻  ECO CLEAN GYŐR - A SZŐNYEGTISZTÍTÁS  MENETE                                                                    


Szőnyegtisztítás Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár
Az ECO Clean szőnyegtisztítás két lépcsős eljárás. Először ipari szőnyegtisztító fejjel ellátott porszívóval kiklopfoljuk a szőnyeget. Ezáltal fellazítjuk a szőnyeg szerkezetében felgyülemlett szennyeződéseket, majd a vákuum-turbinával ellátott kárpittisztító gép a fellazított port és a különböző anyagok szemcséit helyben el is távolítja a szőnyegből. A klopfolás és forgókefés szőnyegtisztítás során eltávolítjuk a sérült szálakat is, ezáltal felfrissítjük a szőnyeget. Amennyiben nem klopfoljuk ki rendesen a szőnyeg szerkezetét, úgy az extrakciós folyamat során a nedvességet magába szívó por és más szemcsék összetapadhatnak, majd a forgókefés tisztítás során ezt a "sarat" dolgozzuk bele a szálakba. Az alapos porszívózás után jöhet a szőnyegtisztítás. Az extrakciós folyamat során, egy Kärcher Puzzi 10/1es szőnyegtisztító géppel tisztítószeres permetet juttatunk a szőnyeg szerkezetébe, majd azt rögtön felszívja az ipari szőnyegtisztító gép, ezáltal úgymond "átmossuk" a szőnyeget. Ha szükséges alkalmazzuk az ECO Clean "csodaszert" a makacsabb foltok leküzdése érdekében, mely nélkülöz minden környezetre károsan ható kémiai anyagot. Azonban meg kell említeni, hogy vannak foltok, melyeket semmilyen ma ismert eljárással végleg eltűntetni nem tudunk.  Mindenesetre ha eltűntetni nem is, de annyira elhalványítani sikerülhet, hogy ne legyenek premier plan az ember orra elött. A szőnyegtisztítást követően itt is alkalmat kell rá találni, hogy a szőnyeget szárítani tudjuk. A kerítésre , az erkély korlátjára, két szék közé felfektetett létrára kiterítve. Ennek a folyamatnak minden esetben elég időt kell hagyni, ellenkező esetben feleslegesen dolgoztunk, mert kezdhetjük előröl a bedohosodott szőnyeg tisztítását.

Kárpittisztítás Győr  és környéke | +36702408141



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Matrac tisztítás, matractisztítás Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár és Fertőd