Matrac tisztítás, matractisztítás Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár és Fertőd


MATRAC TISZTÍTÁS, MATRACTISZTÍTÁS


Életünk 1/3 részét az ágyban töltjük alvással, ezért nagyon fontos a matrac minősége. A rossz matrac pokollá teheti az életünket, derékfájás, elfeküdt nyak, fájó hát. Ezek a legismertebb, és legtöbbször felmerülő problémák. Azonban a nem megfelelően karbantartott matracok sokkal több veszélyt rejtenek magukban, mint azt sokan gondolnák! ÖN vajon tisztában van vele, hogy milyen élőlényekkel alszik minden éjszaka egy ágyban?



Egy átlagos ember naponta legalább tucatnyi alkalommal megmossa a kezeit, esetleg fertőtlenítővel vagy folyékony szappannal, megmossuk arcunkat, tisztítjuk ruháinkat, a függönyöket és ágyneműket kimossuk, ezáltal állandó jelleggel karbantartjuk testünket és környezetünket. De mi a helyzet a matraccal? Megvettük, felhúztuk rá a huzatot, majd hosszú hónapokig, akár évekig is használjuk minden éjszaka legalább 6-8 órát. Rendszeresen friss huzatot cserélünk, ezzel le is van tudva a matrac téma. De gondoljunk csak bele jobban! Mi történik éjszaka amikor mi pihenünk? Órákon keresztül fekszünk a matracon, forgolódunk, alszunk. Na és? Na, ilyenkor indul be az élet a matrac szövetei között és a matrac belsejében. 




Milliónyi apró poratka kezdi meg éjszakai lakomáját az elhalt hámsejtjeinkből. Ez nem meglepő, ez teljesen normális. Az emberek bőre elhal, majd lehámlik, ami alvás és forgolódás közben leválik testünkről, majd mi minden éjszaka tudomásunkon kívül beleforgolódjuk a matracunkba. Ezt megismételjük minden áldott éjszaka, nem lehet ellene mit tenni. De lehet tenni az ellen, hogy ezek a hívatlan betolakodók ne szaporodhassanak el a matrac belsejében. 





A poratka a hálótársunk minden alkalommal, amint bebújunk az ágyunkba. Mivel ez az állatka mikroszkopikus nagyságú, ezért észrevétlenül garázdálkodhat matracunkban kedvére. Amint telik-múlik az idő, és matracunkba is belefeküdtünk már pár órát, úgy szaporodnak el a poratkák is. Milliónyi mikroszkopikus élőlény észrevétlenül elfoglalja matracunkat. Addig maradnak észrevétlen, ameddig szerveztetünk meg nem elégeli a belélegzett, vagy a bőrünkkel érintkezett élő, és a már elpusztult poratkákat. Ez kiválthat különböző légúti és bőr irritációkat, amennyiben hosszútávon észrevétlen marad az irritációt kiváltó ok, úgy a legrosszabb esetben az allergia asztmáig is vezethet. Nagyon sok esetben bőrirritáció formájában jelentkezik az elszaporodott atkákra utaló jel. Legkésőbb ilyenkor érdemes már a matrac tisztításán elgondolkodni. Az internet ebben nagy segítségünkre lehet. Matractisztítás, illetve "matrac tisztítás" alatt minden városban találnak matracok tisztításával foglalkozó szakembereket. 

Most menjünk át gondolatban a gyerekszobába is, persze csak ha van. A gyerekek ugyanúgy megosztják matracukat a hívatlan "vendégekkel". A babáknál és gyermekkorban még történnek balesetek is. Pisis lesz a matrac, leöntik, meg kerülnek teljesen ismeretlen eredetű anyagok is a matracra. Egy gyerekmatrac sokkal több esztétikai és higiéniai megpróbáltatáson megy keresztül. A testnedvekkel kontaminált gyerekmatracok higiéniai tisztítása bakteriológiai és virológiai szempontból is extrém fontos!  Mindamellett a gyerekek egészségére hosszútávon sokkal károsabb a poratkák belégzése éjszaka vagy játék közben a szőnyegen hemperegve. A gyerekszobában is nagyító alá lehet venni a matracot és a szőnyeget, nagy eséllyel itt is találunk poratkát a matrac és a szőnyeg felületén, valamint a matrac belsejében.


De mi is történik valójában a matractisztítás alkalmával? Egy speciális géppel kitessékeljük a poratkákat a matrac belső részeiből. Ez a matractakarító gép egy erre a célra tervezett fejjel van ellátva, melyben egy henger alakú, hosszában spirálisan kiképzett kefe forog ovális tengelyen. Ezzel az ovális tengelyen történő forgó mozgással, egyfajta rezgést vált ki a henger, melynek frekvenciája 3000 fordulat percenként. Ezt a matractisztító fejet ráengedjük a matrac felső kárpit huzatjára, ami ezáltal "felszippantja" a matracot, megemeli, majd az ovális tengelyen forgó kefe 3000x klopfolja percenként a matracot. A hihetetlen erős rezgés által felszínre hozható a legtöbb poratka, melyet az ipari vákuum-turbinás matractisztító gép azonnal ki is szív. Ezzel megszabadítottuk matracunkat a házi poratkák millióitól. Ezután következhet a kárpittisztítás, a matrac kölső huzatának tisztítása. Ez a matrac tisztítás legkritikusabb pontja. Az erősen szennyezett matracokat nehéz környezetkímélő módon tisztán tartani. A vegyszeres tisztítás sajnos kártékony hatása a természetre nem megengedhető, ezért általában a környezttudatos szakember saját technikát fejleszt ki magának, amellyel hatékonyan tisztíthatja  matracát a környezet károsítása nélkül. Mivel a legtöbb kárpittisztító gép valamilyen formában nedvességet használ, ezért fontos a tökéletes technika. Ennél a műveletnél az idő amely a matrac tisztítására rendelkezésre áll, a szivacs, vagy a rugós betét átáztatása nélkül, az sajnos igencsak rövid! Ilyenkor valóban gyorsan és precízen kell dolgozni, különben a matrac sajnos menthetetlenül magába szívja a nedvességet. Ez mindenféleképpen elkerülendő! Miután matracunkat megszabadítottuk az atkáktól és a foltok is kezelve lettek, még lefújjuk a matracot antibakteriális poratka ellenes matracvédővel. Az extrakciós kárpittisztítás után maximum 2-3 órát vesz igénybe a matrac száradása. 

Na de ezt én is meg tudom csinálni! A házipraktikák.. szögezzük le rögtön az elején, hogy egy matrac tisztítása házilag nem lesz annyira hatékony, mint azt hinni szeretnénk. Sok esetben több fejtörést okoz egy házilag "kimosott" matrac, miután bepenészedik sajnos már menthetetlen lesz. Gondoskodhatunk a matrac tisztítás helyett a hulladék eltakarításáról, majd vásárolhatunk egy 0 kilométeres matracot ami nem olcsó. A végén ha mindent egybevetünk, mégis jobban megéri a matrac tisztítása matractisztító géppel, ezáltal hosszú éveken át örvendhet mindig tiszta és friss alávalónak!


utána
elötte
 Matractisztítás




Az ♻ ECO Clean matrac tisztítás ajánlata magában foglal egy matrac próbatisztítást Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár és Fertőd térségben. Ez a próbatisztítás 30 másodperc alatt megmutatja miben alszunk minden éjszaka. 2-3 hónapos matracok esetében is érdemes elvégeztetni a matrac próbatisztítást. Hogy elkerüljük a később jelentkező egészségügyi komplikációkat, hogy minden éjszaka nyugodtan bújhassunk a puha ágyba, ajánlott legalább évente két alkalommal a matrac tisztítás elvégzése! 

Kárpittisztítás Győr  és környéke| ☎ +3670240 8141

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szőnyegtisztítás Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár és Fertőd